Κατεύθυνση: Συνδυάζει 5 γεύσεις. Γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό και καυτερό. Κύριο συστατικό της κινέζικης, της βιετναμέζικης αλλά και της χαβανέζικης κουζίνας.
Συστατικά: αστεροειδής γλυκάνισος, πιπέρι, σπόροι μάραθου, γαρίφαλο, κανέλα
Χρήσεις:
- Για αλμυρές και γλυκές εφαρμογές
- Χρησιμοποιείται συνήθως για την καρύκευση λιπαρών κρεάτων όπως:
- Χοιρινό
- Καντονέζικης πάπιας
- Χήνα
- Γνωστό για το μαρινάρισμα βιετναμέζικου κοτόπουλου
- Ταιριάζει πολύ σε κοκκινιστά και βοδινό κατσαρόλας
- Θαλασσινά
- Λαχανικά
- Ψωμί
Tips:
- Μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σε τηγανιτές παρασκευές όπως τηγανητά Ψάρια ή θαλασσινά