Ο γάρος ή garum είναι το απόσταγμα της αντζούγιας με χοντρό αλάτι. Αρχαία ελληνική συνταγή που χρησιμοποιείται ως φυσικός ζωμός για την ενίσχυση των συνταγών σας.
Συστατικά: απόσταγμα παστής αντσούγιας, αλάτι
Χρήσεις:
- Χρησιμοποιείται αντί για αλάτι σε κρέας και λαχανικά
- Μαρινάτες
- Dressing
- Σούπες
- Ιδανικό με ζυμαρικά
- Ραβιόλι θαλασσινών
- Εξαιρετικό σε spaghetti all’olio ή spaghetti all’ vongole
- Πίτσα
- Καρύκευση σε λαδολέμονο για ψητά Ψάρια
- Κουνουπίδι στο φούρνο
- Φασόλια φούρνου
- Κρύες σαλάτες
- Μαρινάτες για carpaccio ή tartare ψαριών
- Σε συνταγές με κάπαρη και λιαστή τομάτα
Tips:
- Χρησιμοποιήστε το σε ceasar’s salad αντί για αντζούγιες.
- Ρίξτε μερικές σταγόνες γάρου πάνω σε ένα μοσχαρίσιο steak μετά το μπάρμπεκιου, αναδεικνύοντας τη γεύση του.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καρύκευση με αναλαγία, 2 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος γάρος από αντζούγιες.