Κρέμα τυριού parmigiano reggiano.
Συστατικά: τυρί παρμεζάνας PDO 30%, ημιαποβουτυρωμένο γάλα, ρικότα(ορός από αγελαδινό γάλα, γάλα, αλάτι, κιτρικό οξύ), βούτυρο, φυτικές ίνες, νερό, αλάτι
Χρήσεις:
- Πίτσες
- Ριζότο
- Σάλτσες
- Σούπες
- Αραίωμα με μαγιονέζα
- Οπουδήποτε θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση της παρμεζάνας
- Ταιριάζει πολύ με προσούτο, ρόκα, πατάτα
Tips:
- Δημιουργία μιας σάλτσας πάνω σε ραβιόλια ή και τορτελίνια
Πρόταση για εφαρμογή: Ομογενοποιούμε 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 550 γραμμάρια κρέμα παρμεζάνας (1 βάζο), κρύα. Το αποτέλεσμα θα μας δώσει περίπου 30-35 μερίδες. Σε κάθε μερίδα χρησιμοποιούμε περίπου 40 γραμμάρια του μείγματος.