Συστατικά: σαφράν σε ίνες
Χρήσεις:
- Βασικό συστατικό για risotto milanese
- Καρύκευση σε σάλτσες, ζωμούς και ρύζια
- Μύδια αχνιστά
- Ριζότο
- Ζυμαρικά
Μπορεί να περιέχει ίχνη από: σέλινο, σουσάμι, μουστάρδα, καρπούς
18,98 € – 112,44 €
Το σαφράν, που πήρε το όνομά του από το περσικό «zapharan» που σημαίνει «στίγματα», είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από 3 στίγματα από το φυτό Crocus sativus. Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από 4.000 χρόνια στις ελληνικές επαρχίες. Θεωρούμενο το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, ο κρόκος είναι σπάνιος λόγω της εξαιρετικά κουραστικής διαδικασίας συγκομιδής και της πολύ χαμηλής του απόδοσης. Χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για να ληφθεί 1 κιλό σαφράν.
Συστατικά: σαφράν σε ίνες
Χρήσεις:
Μπορεί να περιέχει ίχνη από: σέλινο, σουσάμι, μουστάρδα, καρπούς
Βάρος | Μ/Δ |
---|---|
Είδος συσκευασίας | Κονσέρβα, Πλαστικό |
Βάρος | 1 γραμμάριο, 10 γραμμάρια |
Τα τριαντάφυλλα αναπτύσονται στη Κίνα για περισσότερα από 5.000 χρόνια. Το όμορφο ροζ χρώμα τους τα κάνει μια θαυμάσια φλοράλ διακόσμηση για χρήση στη μαγειρική και ένα πραγματικά πρωτότυπο συστατικό.
Τα δαμάσκηνα Umeboshi ή τα ιαπωνικά βερίκοκα έχουν μια πολύ ξεχωριστή όξινη γεύση. Το σουσάμι με δαμάσκηνα Umeboshi θα μαγέψει τις σαλάτες, τα καρυκεύματα ή απλά ένα μπολ με ρύζι. Μπορείτε ακόμη και να φάτε τους σπόρους μόνους τους, είναι τόσο νόστιμοι!